15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ ANMAK AMACIYLA KONYA’DAN İSTANBUL’A YOLA ÇIKTILAR BİLECİK’TE MOLA VERDİLER

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anmak amacıyla Konya’dan İstanbul’a doğru yola çıkan 3 öğretmen ve 1 üniversite öğrencisi, Dirilişin Şehri Bilecik’te mola verdi.

15 Temmuz şehitleri için pedal çevirerek, yüzlerce kilometreyi geçen heyet, Bilecik’teki programları kapsamında önce Şehitlik ziyaretinde bulunarak dua ettiler. Daha sonra Tarihi Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanımız Nihat Can da;  Bilecik Eğitim-Bir–Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bilecik İl Temsilcisi İbrahim Aydoğar’ın bulunduğu etkinlikte bisikletlileri ağırladı.

Konya'dan İstanbul'a düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerimiz İçin Ahde Vefa Bisiklet Turu" hakkında bilgi veren  Öğretmen Alper Can, Bilecik'te olmaktan çok mutlu ve keyifli olduklarını belirterek, "Biz 10 Temmuz günü tura başladık. Bugün 5'inci günümüzdeyiz. Konya Ilgın, Çay, AfyonEskişehir'den sonra Bilecik'teyiz. Burada olmaktan çok mutluyuz, çok keyifliyiz. Biz öğretmeniz. İşimiz öğretmek. Tatildeyiz, ama 'eğitimin, öğretimin tatili olmaz' dedik. Yola bu maksatla çıktık. İki yıl önce yapılan o hain kalkışmanın acılarını unutturmamak, şehitlerimizi unutturmamak, unutmamak adına yola çıktık. Bunun ispatı için yoldayız. Çığ gibi büyüyerek 15 Temmuz'da köprüde bunun cevabını vereceğiz. Benim yaşım 47, arkadaşlarımın da 45 ve 47 arasında değişiyor yaşları. Ama görüyorsunuz anlatmaya gerek yok. Hiçbir yorgunluk yok. Allah'ın izniyle dimdik devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Nihat Can da gelen konuklarına teşekkür ederek, ‘’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzün 2. yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi  Şehitlerimizi anmak ve hatırlamak amacıyla Konya'dan bisikletleri ile yola çıkan değerli öğretmenlerimiz İstanbul'da son bulacak yolculukları kapsamında Dirilişin Şehri Bilecik'imizde mola verdiler. Anlamlı bir faaliyeti gerçekleştiren öğretmenlerimiz başta olmak üzere Bilecik Eğitim-Bir–Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bilecik İl Temsilcisi İbrahim Aydoğar ve üye arkadaşlarımıza katkıları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bizler Millet olarak her zaman şehitlerimizi hatırlayacağız. Onların asil mirasına sahip çıkacağız. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız.’’ İfadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nihat Can, konuşmaların ardından bisikletlilere ilimize ait hediyelerden oluşan çantalar taktim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programları kapsamında bugün ilimizde ağırlanacak olan bisikletliler yarın rotaları kapsamında İzmit ve İstanbul’a geçecekler.

Oluşturulma Tarihi : 12.07.2018